Header Ads

Header ADS

Breaking News

ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ !


.

Φωλιτσες με γκανας ή πραλινα..! 

1 πακετο φυλλο κρουστας
Μια κουπα λιωμενο βουτηρο φρεσκο η ανάμεικτο με βιταμ
Ενα βαζακι μικρο μερεντα
Για το σιροπι..
3 κουπες νερο
2 κουπες ζαχαρη
Μισο λεμονι
Απλωνουμε ενα φυλλο στο τραπεζι βουτηρωνουμε απαλα τις ακρες με το πινελο περνουμε μια κουταλα η εναν πολυ λεπτο πλαστη τυλιγουμε σε ρολο πανω στην κουταλα σουρωνουμε το φύλλο με τα δυο χερια και τραβαμε προσεκτικα..ενωνουμε τις ακρες και τοποθετουμε σε βουτηρομενο ταψι..συνεχιζουμε με τα υπολοιπα φυλλα..ψηνουμε στους 180 αναλογα το φουρνο και αφου βρασουμε το σιροπι μας περιχυνουμε τα σαραγλακια αμεσως μολις τα βγαλουμε..αφηνουμε να απορροφήσει ολο το σιροπι και τοποθετουμε σε πιατελα...γεμιζουμε την τρύπα με μερεντα και αφου εχουν κρυωσει καλα σερβίρουμε. ..(η γεμιση μπορει να γινει με κρεμα ζαχαροπλαστικης ξυρους καρπους μαρμελαδα γλυκο κουταλιου και οτι αλλο μας αρεσει...)
Τη συνταγη μας την εστειλε η Boula Arabatzi !!