Header Ads

Header ADS

Breaking News

Σούπα λεμονάτη με κριθαράκι και κοτόπουλο..



Μια εύκολη και γρήγορη σούπα με το αγαπημένο μας κριθαράκι και κοτόπουλο που έρχεται να απογειώσει η ποικιλία από μυρωδικά.

Θερμίδες: 300
Συστατικά
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 6 (450 γραμμάρια) μπουτάκια κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια χωρίς κόκαλα και πέτσα
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
• 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
• 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
• 1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
• 5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
• 2 φύλλα δάφνης
• 3/4 φλιτζανιού κριθαράκι άβραστο
• 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
• Χυμό από 1 λεμόνι
• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Τρόπος μαγειρέματος
• 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
• 2
Αλατοπιπέρωσε τα μπουτάκια και πρόσθεσέ τα μέσα στην κατσαρόλα.
• 3
Μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 2-3 λεπτά και άφησέ τα στην άκρη.
• 4
Πρόσθεσε και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο.
• 5
Μαγείρεψε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά. Ανακάτεψε και το θυμάρι μέχρι να πάρει άρωμα, περίπου 1 λεπτό.
• 6
Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι νερό, μαζί με το ζωμό και τα φύλλα δάφνης και άφησέ τα βράσουν.
• 7
Πρόσθεσε το κριθαράκι με το δεντρολίβανο και χαμήλωσε τη φωτιά για να σιγοβράσουν, περίπου 10-12 λεπτά, ίσα να βράσει το κριθαράκι.
• 8
Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε αν θέλεις επιπλέον γεύση.

Τη συνταγή μας την εστειλε  ο  Giannis Pitsokos ..