Header Ads

Header ADS

Breaking News

"ψωμάκια για χαμπουργκερ".


Υλικα
1 φλυτζ νερο
1 φλυτζ γαλα...
100 γρ βουτυρο ή μαργαρινη
εναμιση κσ ζαχαρη
1 αυγο
1 φακελακι μαγια ξηρη
περιπου 6 φλυτζ αλευρι γοχ
1 κροκο για την επαλειψη
1/3 της κουπας σπορελαιο
σουσαμι, μαυροσουσαμο , παπαρουνοσπορο.
Εκτελεση
Σε ενα μπολ ριχνουμε το νερο, το γαλα, το βουτυρο το οποιο ειναι σε θερμοκρασια δωματιου, τη ζαχρη, το αυγο , τη μαγια και το αλευρι λιγο λιγο, μεχρι να εχουμε μια πολυ μαλακη ζυμη.
Μπορει να μην παρει ολο το αλευρι.Εξαρταται απο τη δυναμη του.
Αφου τα ζυμωσουμε αφηνουμε να φουσκωσει.Να διπλασιαστει σε ογκο.
Αφου φουσκωσει ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο παχους μισου εκατοστου.
Με ενα μπολακι κοβουμε στρογγυλα, τα θελουμε σε ζυγο αριθμο.
Αναλογα με τη διαμετρο του μπολ που θα χρησιμοποιησουμε, θα εξαρτηθει τα πόσα θα βγαλουμε.
Αφου τελειωσουμε, αλειφουμε τα μισα με σπορελαιο και απο πανω βαζουμε το ζευγαρι τους.
Αφηνουμε να φουσκωσουν για μιση ωρα και αλειφουμε με τον κροκο και πασπαλιζουμε με σουσαμι, μαυροκουκι και παπαρουνοσπορο (προαιρετικα).
Ψηνουμε στους 180 β μεχρι να ροδισουν.
Γεμιζουμε με ο,τι μας αρεσει !!!!!!!!!!
Καλη μας ορεξη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ.
Με το λιγο ζυμαρακι που μου εμεινε...εβαλα μεσα ζαμπον και τυρακι που ειχα, το εκλεισα το ανοιξα πιτακι και το τηγανισα ελαφρα.

Τη συνταγή μας την εστειλε η  Μαρία Αλεξοπούλου