Header Ads

Header ADS

Breaking News

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΆ ΤΥΡΌΠΙΤΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΆ
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 αυγό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπεκιν παουντερ
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κιλό φέτα τυρί
Αλεύρι όσο πάρει ( 500 γραμμαρια)
Σουσάμι για το πασπαλισμα 1 κρόκο αυγού ( για το τέλος)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ


Ανακατεύουμε σε λεκάνη τη μαγιά με το γαλα, το αλάτι,τη ζάχαρη, το λάδι, το αυγό και το ξίδι έως ότου τα υλικά ενωθούν.
Προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι με το μπεκιν και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή που να ξεκολλάει από τα δάχτυλα μας.
Την αφήνουμε έπειτα για λίγο να ξεκουραστεί, καλά σκεπασμένη, για περίπου μισή ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες, αναλόγως με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα τυροπιτακια μας.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε στρογγυλό, λεπτό σχετικά φύλλο το οποίο έπειτα χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Σε κάθε τρίγωνο , στην πλατιά του άκρη, τοποθετούμε θρυμματίζμενο τυρί και ξεκινάμε να ρολαρουμε προς το κέντρο, όπως κάνουμε τα κρουασανακια.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κομμάτια του φύλλου και τα ζυμαρακια.
Στρώνουμε αντικολλιτικο χαρτί σε ταψί ,και αραδιαζουμε τα τυροπιτακια, με πινέλο περνάμε την επιφάνεια τους με χτυπημένο κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκινισουν, στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Βγαίνουν περίπου 35 κομμάτια.

Καλή Επιτυχία!!!
Τη συνταγή μας την εστειλε  Genti Marku.