Header Ads

Header ADS

Breaking News

Κρέπες γεμιστές με ζαμπόν και κίτρινο τυρί

ελενη δημητριαδη

Για τις κρέπες:
1 και 1/2 κούπες αλεύρι
1/4 κουταλάκθ αλάτι
3 αυγά...
1 και 1/2 κούπες γάλα
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, καθ στο τέλος βάζουμε το βούτυρο. Θέλουμε να πετύχουμε έναν λείο και αραιο χυλό. Αν ο χυλός μας είναι σφθχτός, προσθζτουμε λίγο γάλα. Αν είναι αραιός, προσθέτουμε αλεύρι. Αν μας σβολιάσει το αλεύρι, μπορούμε να χτυπήσουμε τον χυλο με το ραβδομπλέντερ.
Βάζουμε το τηγάνι στομάτι της κουζίνας, με λίγο βούτρο. Όταν κάψει, ρήχνουμε μια γεμάτη κουτάλα και γυρίζουμε το τηγάνι να πάει παντού. Με μια σπάτουλα γτρίζουμε την κρέπα και απο την άλλη πευρά να τηγανιστεί. Για τις επόμενεςκρέπες, δεν χρειάζεται να βάλετε βούτυρο στο τηγάνι. Προσοχή, δεν πρέπει να τις παραψήσετε. Βάζουμε τις κρέπες την μία πάνω στην άλλη , για να διατηρηθούν μαλακές.
Μπορούμε να τις γεμίσουμε με τυριά, με κοτόπουλο, ή με κιμά ή ότι άλλο θέλουμε.
Εγώ τις γέμισα με φέτες ζαμπόν και τυρί του τοστ.
Τις έβαλα στο πιρέξ , και απο πάνω έβαλα κομάτια απο το τυρί του τοστ, τριμμενα διάφορα τυριά, και ένα κουτάκι χάρτινο κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε τις κρέπες σε μέτριο φούρνο, μέχρθ να λιώσουν τα τυριά.
Τις ίδιες κπέπες, μπορούμε να τις γεμίσουμε με μερέντα, μπισκότα, και μπανάνες.
Τη συνταγή μας την εστειλε η ελενη δημητριαδη.