Header Ads

Header ADS

Breaking News

Μουσταλευριά


Υλικά:
4 κούπες Μούστο
1 κούπα Αλεύρι
Σουσάμι καβουρδισμένο
Καρύδι κοπανισμένο
Κανέλα

Πρώτα απ΄όλα βάζω λίγο σουσάμι 2 κουταλιές της σούπας σε ένα χαρτί αντικολλητικό,
στο φούρνο να καβουρδιστεί για 2΄....προσοχή μην καεί!!!
Μετράω 3 ποτήρια Μούστο και το βάζω σε κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά.
Στην μία κούπα Μούστο που κράτησα ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω καλά να λιώσει και να μην σβολιάσει.
Μόλις αρχίσει και παίρνει την πρώτη βράση ο Μούστος στην κατσαρόλα, ρίχνω το μουσταλευροχυλό.
Ανακατεύω συνέχεια, μέχρι να πήξει.....προσέχω να μην μου κολλήσει.
Μόλις πήξει η μουσταλευριά μου, κατεβάζω από την φωτιά.
Όπως είναι καυτή την μοιράζω σε πιατάκια ή σε μπολάκια και πασπαλίζω με σουσάμι, καρύδι και κανέλα....
Καλή επιτυχία
Τη συνταγή μας την εστειλε η Καιτη Νινου !