Header Ads

Header ADS

Breaking News

Λικερ ροδι .



ΥΛΙΚΑ
2 φλυντζάνια σπόρους ροδιού...
2 φλυντζάνια κονιάκ
2 φλυντζάνια ζάχαρη
1 ξύλάκι κανέλας
2 γαρύφαλλα ( μπαχαρικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Υπολογίζουμε τους σπόρους από τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη μετρώντας σε ένα φλιτζάνι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
2. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ώρες.
3. Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά περνάμε από χαρτί καφέ φίλτρου. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο.
Τη συνταγή μας την εστειλε η Euridiki Kanatseli..