Header Ads

Header ADS

Breaking News

ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ

https://www.facebook.com/notes/roulas-sweet-corner/σπεσιαλ-τουρτα-αμυγδαλου-με-ιταλικη-μαρεγ
Σπεσιαλ τουρτα αμυγδαλου με ιταλικη μαρεγκα
Υλικα για φορμα 22 εκατοστων
παντεσπανι
125 γρ αλευρι φαριναπ η αλευρι για ολες τις χρησεις  συν ενα κουταλακι γεματο μπαικιν
125 γρ ζαχαρη
5 αυγα μεσαια σε θερμοκρασια δωματιου χωρισμενοι κροκοι απο ασπραδια
50 γρ αμυγδαλα λευκα αλεσμενα σε σκονη
μερικες σταγονες εσανς πικραμυγδαλου η ενα σφηνακι αμαρετο η δυο βανιλιες
αμυγδαλα φιλε περιπου 1 κουπα καβουρδισμενα στον φουρνο.μετα που θα ψησετε το παντεσπανι σας βαλτε τα αμυγδαλα σε ρηχο ταψακι και βαλτε τα στους 160 βαθμους να παρουν χρωμα.βγαλτε τα κι αφηστε τα στην ακρη για την διακοσμηση
εκτελεση
προθερμαινομε φουρνο στους 180 με200 βαθμους αναλογα τον φουρνο σας.
ντυνομε μια φορμα με αντικολλητικο χαρτι στον πατο και στα τοιχωματα.αφηνομε στην ακρη
χτυπαμε την μιση ζαχαρη με τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα.αφηνομε στην ακρη.
χτυπαμε τους κροκους με την υπολοιπη ζαχαρη και την βανιλια η οτι αρωμα βαλετε καλα να πηξουν και να αφρατεψουν. σταματαμε το μιξερ και ριχνομε σαν βροχη λιγο λιγο το αλευρι ανακατεμενο με την σκονη αμυγδαλου εναλλαξ με την μαρεγκα.ανακατευομε απαλα με προσοχη με μαριζ να μην ξεφουσκωση το μιγμα.θα εχομε ενα λειο μειγμα μεταξενιο.βαζομε στην φορμα και ψηνομε για μιση ωρα περιπου.ΜΗΝ ανοιξετε την πορτα του φουρνου πριν απο την μιση ωρα.αφου περασουν 30 λεπτα καντε το τεστ με την λαμα του μαχαιριου και αν βγη στεγνη βγαλτε το κεικ απο τον φουρνο κι αφηστε το να κρυωση πανω σε μια σχαρα αφου το ξεφορμαρετε και αφαιρεστε τα αντικολλητικα χαρτια.σκεπαστε το με μια πετσετα κι αφηστε το να κρυωση.
ΣΙΡΟΠΙ
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα νερο
φλουδα λεμονιου
λιγες σταγονες χυμο λεμονιου
ενα σφηνακι λικερ αμαρετο η λευκο ρουμι

φτιαξτε σιροπι πυκνο δηλαδη αφηστε το να βραση περιπου 10  λεπτα.σε μετρια φωτια.αφου το κλεισετε βαλτε το στην ακρη να κρυωση.αφου κρυωση ριξτε μεσα το λικερ η το  ρουμι
κρεμα
800 γρ γαλα φρεσκο πληρες
200 γρ κρεμα γαλακτος με 35% λιπαρα
4 κροκοι αυγων
ξυσμα λεμονιου
5 κουταλιες σουπας καλα γεματες κορν φλαουρ
6 κουταλιες σουπας ζαχαρη
2 βανιλιες
1 κουταλια σουπας γεματη βουτυρο γαλακτος
δυο κουπες απο την ιταλικη μαρεγκα που θα φτιαξετε.ακολουθει συνταγη
εκτελεση κρεμας
βαζετε το γαλα κ την κρεμα γαλακτος σε μια κατσαρολα να βραση
σε μια αλλη μεγαλη κατσαρολα βαλτε τα υπολοιπα υλικα  εκτος απο το βουτυροκι τα ανακατευετε με συρμα να γινουν κρεμα.ριχνετε  λιγο λιγο το καυτο γαλα ανακατευοντας γρηγορα να μην ψηθουν τα αυγα.ξαναγυριζετε σε μετρια προς χαμηλη φωτια κι ανακατευετε συνεχεια με το συρμα να πηξη και να γινη βελουδινη.κατεβαζετε απο την φωτια και ριχνετε μεσα το βουτυρο.ανακατευετε να λιωση.σκεπαζετε με μεμβρανη να ακουμπα πανω στην κρεμα και αφηνετε στην ακρη να κρυωση.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΜΙΞΕΡ ΠΑΓΚΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ
150 ΓΡ  ασπραδια αυγων ζυγιστε τα αν βγουν λιγο παραπανω δεν πειραζει λιγοτερο να μην ειναι.
300 γρ ζαχαρη
90 γρ νερο
1 βανιλια
βαζετε τα 250 γρ ζαχαρη και το νερο σε κατσαρολα και βαζετε σε μετρια φωτια να βραση. ανακατευετε στην αρχη με μαριζ να λιωση η ζαχαρη και μετα δεν αγγιζετε καθολου.βαζετε την ακιδα του θερμομετρου μεσα. οταν η θερμοκρασια δειξη 100 βαθμους κελσιου αρχιζετε να χτυπατε τα ασπραδια με την υπολοιπη ζαχαρη και την βανιλια σε μετρια ταχυτητα να γινουν μαρεγκα σαν σαπουναδα.οχι  σφιχτη. μολις το θερμομετρο δειξη 121-124 βαθμους κατεβαζετε αμεσως ακουμπατε σε βρεγμενη πετσετα να σταματηση ο βρασμος.δυναμωνετε το μιξερ και ριχνετε το μιγμα σαν κλωστη μεσα στην μαρεγκα.χτυπατε να κρυωση ο καδος και να γινη γυαλιστερη και σφιχτη μαρεγκα.αν δειτε μεσα στον καδο και βγαλη υγρασια σταματατε το μιξερ και την σκουπιζετε με μια πετσετα.συνεχιζετε να χτυπατε την μαρεγκα.γιανα την βοηθησετε να κρυωση πιο γρηγορα βαλτε βρεγμενη πετσετα γυρω απο τον καδο.μολις το μιγμα χλιαρυνη καλα σταματατε το μιξερ και βαζετε στην ακρη την μαρεγκα να κρυωση.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΛΥΚΟΥ
Παιρνετε εναν δισκο χαρτινο ζαχαροπλαστικης η την πιατελα που θα σερβιρετε το γλυκο.
Παιρνετε εναν δισκο χαρτινο ζαχαροπλαστικης η την πιατελα που θα σερβιρετε το γλυκο. παιρνετε με ενα τσερκι το οποιο εχετε ντυση απο μεσα με μεμβρανη η βρεγμενο αντικολλητικο χαρτι για να κολληση στα πλαγια και κλεινετε μεσα τον ενα δισκο παντεσπανι.πινελωνετε με αρκετο σιροπακι.
αφρατευετε την κρυα κρεμα που φτιαξατε με δυο κουπες ιταλικη μαρεγκα χτυπωντας με το μιξερ χειρος.
βαζετε μια δοση κρεμας πανω απο τον δισκο του κεικ.βαζετε παλι αλλον δισκο και συνεχιζετε μεχρι να τελειωσουν τα υλικα.εγω τελειωσα με κρεμα.ισιωνετε με υγρη σπατουλα και βαζετε καταψυξη να παγωση το γλυκο και να μπορεσετε να το ξεφορμαρετε.

αφου παγωση το γλυκο ανοιγετε το τσερκι.αλειφετε τα πλαγια με ιταλικη μαρεγκα και κολατε πανω καβουρδισμενα αμυγδαλα φιλε.την υπολοιπη μαρεγκα την βαζετε σε κορνε και διακοσμειτε απο πανω.Καλη επιτυχια
κα/2124478651140039/?hc_location=ufi